woensdag 11 september 2013

Changing the Learning Landscape



Changing the Learning Landscape is de ambitie. Een mooi voorbeeld van een nationale aanpak om het senior management van HE’s duidelijk te maken dat learning technology een plaats verdient in de instellingsplannen. Bepaald geen geringe ambitie. En het project was ook op een andere manier spannend: vijf partijen werken erin samen: ALT, Jisc, Leadership Foundation foor HE, HE Academy, National Union for Students
Om dit te realiseren, werd langs drie lijnen gewerkt.
- Ten eerste was er een leergang voor (senior) management. Dat was een ambitieus programma met een doorlooptijd van 6 maanden. Voor de deelnemers was het zeer aantrekkelijk om mee te doen. Onder meer gingen ze een eigen project opzetten en uitvoeren op de eigen instelling, gericht op change. Daarbij werden ze door elkaar en door de projectbegeleiders geholpen dit project te realiseren.
- De tweede lijn betreft ‘consultancy’. Er waren consultans beschikbaar die teams op instellingen gedurende 6 dagen ging ondersteunen. Om voor deze lijn in aanmerking te komen moesten de instellingen meedoen aan een beauty contest: het project, dat uiteraard beperkte middelen had, koos de verzoeken eruit waar ze mee verder gingen.
- De derde lijn was het uitvoeren van eendaagse workshops die op de instellingen werden gehouden. Op deze workshops gingen het bijvoorbeeld over onderwerpen als OER, MOOC en de consequenties ervan voor de instellingen. De workshops waren gericht op docenten en/of medewerkers van ICT-diensten.
De aanpak en resultaten zijn grondig geëvalueerd. Er is voor het studiejaar 2013/2014 aanvullende funding gerealiseerd, en met kleine aanpassingen in het programma gaan ze verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten